Un complot permanent împotriva adevărului sau Cozmin Guşă prevede şi străvede

Chiar şi atunci când colportează conspiraţii cosmice legate, de pildă, de aselenizare, Cozmin Guşă nu omite să-i închine şi un strajnic imn de slavă lui Putin.

Trecând peste preamărirea frecventă a țarului de la Kremlin, mai ales după invazia din Ucraina, Guşă, cel care susţine că deţine aproape toate secretele din spatele uşilor închise ale marilor cancelarii, nu pricepe o chestiune elementară. Adică, dacă tot insinuează în analizele sale că-i capabil să poată anticipa cam ce se va petrece mâine în politichia noastră ori în cea mondială, ar fi musai să poată explica poimâine de ce nu s-a întâmplat nimic din tot ce-a prevestit. Lipsindu-i însă această abilitate, Guşă tace mâlc atunci când se dovedeşte că fonfleurile sale rocamboleşti sunt doar un complot permanent împotriva adevărului. Bănuiesc însă că nu-i departe ziua în care păreristul nostru va afirma că desluşeşte chiar şi conspiraţiile destinului.

Până atunci, Guşă are o părere despre orice, ba chiar e convins că deţine şi soluţii miraculoase, în pofida faptului că-i copleşit de o crasă ignoranţă în ce priveşte politica. În rest, aşa cum scriam nu cu multă vreme în urmă, parafrazând o vorbă de duh, demonii nu mai cumpără de multă vreme suflete – sunt atât de mulţi donatori onorifici.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Un complot permanent împotriva adevărului sau Cozmin Guşă prevede şi străvede”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.