Vasile Dîncu, demisia, spionii, agenții de influență și oficina căreia i s-a tras heblu’

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, titrează HotNews, invocând surse din coaliție. Alte publicații susțin însă că premierul nu se grăbește și dorește să aibă o discuție clarificatoare cu Dîncu.

Lui Dîncu i se trage și de la o declarație nefericită, la Prima TV, legată de războiul din Ucraina, în care arăta că singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Până ce chestiunea va fi tranșată într-un fel sau altul, rețin ce zicea deunăzi Dîncu, tot la Prima TV: Există o serie de politicieni (români -n.m.) care critică mereu Occidentul, care îl critică, au criticat sau critică orientarea noastră spre NATO, forme de aşa numit suveranism, dar care este mai degrabă o opţiune de simpatie faţă de Rusia (…) sfera de influenţă a Rusiei în România a crescut oarecum în ultima vreme (…) Spionajul rusesc este peste tot în Europa Centrală şi de Est. Evident, au fost teritorii care, din punct de vedere ideologic, au fost controlate de ruşi la un moment dat şi aşa cum am văzut că s-au construit filialele Sputnik în Chişinău sau la Bucureşti, cum vedem asociaţii culturale care pot să funcţioneze ca mască pentru spionajul rusesc… În ce privește oficina Sputnik din București, pomenită de Dîncu, despre care am scris pe larg de-a lungul vremii, îmi amintesc potopul de lacrimi vărsat de niscai propagandiști de pe la noi atunci când i s-a tras heblu’.

Sincer, nu cred că vom afla cum acționează serviciile secrete ale Moscovei în România, dar câte ceva despre agenții lor de influență din mass-media am putea afla pe viitor, de pildă chiar de la Dîncu, dacă va fi remaniat și eliberat de povara guvernamentală. Din poziția de comentator, firește, în care s-a mai aflat.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a catalogat azi regimul de la Moscova drept unul terorist, prin adoptarea unei rezoluții, așa că povestea cu spionajul rusesc – peste tot în Europa Centrală şi de Est nu mai poate fi tratată chiar ca o bagatelă. Respectiva rezoluție poartă numele: Escaladarea continuă în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și cere statelor să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană. Totodată, APCE consideră prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU drept ilegală.

În rest, întorcându-mă la Dîncu, vorba lui: Eu ştiu că în politică suntem vremelnici… niciun mandat ministerial… nu este unul pentru vecie…

Citește și:

Un comentariu la „Vasile Dîncu, demisia, spionii, agenții de influență și oficina căreia i s-a tras heblu’”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.