Viceprimarul Capitalei sugerează că lovitura de stat pe care o invoca Dragnea ar fi chiar creaţia liderului PSD

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, afirmă că, în urma declarațiilor pe care le va face la Parchet, „procurorii ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”. Bădulescu afirmă şi faptul că Jandarmeria a fost folosită în timpul evenimentelor din 10 august 2018.

„Situația de pe data de 10 (10 august 2018, mitingul diasporei din Piaţa Victoriei) aduce noi situații la cunoștința Parchetului, care va trebui, în urma acestor declarații pe care le voi da și care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”, a spus Bădulescu, la o dezbatere publică la Primăria Capitalei.

Rămâne de văzut ce va spune Liviu Dragnea, liderul PSD, legat de această declaraţie – o adevărată lovitură de teatru -, mai ales după ce Bădulescu se va prezenta iar în faţa procurorilor.

Anul trecut, Dragnea declara că mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei (10 august) a fost o tentativă de lovitură de stat eşuată, declarându-se convins că a fost o „organizare paramilitară foarte bine pusă la punct”. Iată că acum, Bădulescu, viceprimar PSD, sugerează că „lovitura de stat” invocată de Dragnea ar fi fost, de fapt, creaţia liderului PSD.

Întrebat dacă intervenția Jandarmeriei din 10 august a fost legală, Bădulescu a precizat: „Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeria a fost folosită fără știrea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul”.

Bădulescu afirma, miercuri, că a mințit atunci când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august şi va fi audiat din nou de procurori. Îmediat, PSD București a anunțat retragerea sprijinului politic acordat viceprimarului.

În timpul protestului din 10 august 2018, atribuțiile Gabrielei Firea, primarul general, i-au fost delegate viceprimarului Aurelian Bădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.