Victor Ponta continuă să-l admire pe Guevara şi ne ceartă pentru că nu pricepem de ce

Politicienii de pe malurile Dâmboviţei, indiferent de culoarea lor politică, nu recunosc o greşeală nici să-i pici cu ceară.

„Mai sunteţi fan Che Guevara?”, a fost întrebat micul Titulescu.

Ce credeţi că a răspuns Victor Ponta, preşedintele PSD: „Şi asta cu Che Guevara a fost luată tot ca în România. Şi comentariile politice sunt tot ca la supermarket. Nu se uită nimeni ce e în ambalaj. Toată lumea vrea să cumpere ambalajul. În continuare cred că  Guevara a reprezentat în anii ’60 ideea unui om care se bate cu un sistem rău.
În rest, ştiu un milion de lucruri despre el, despre viaţa lui, că a comis crime impardonabile, că a fost un îngrozitor administrator al Băncii Cubei. Până şi Fidel Castro a vrut să scape de el că era un extremist. Dar nu poţi să tratezi totul ca pe un kilogram de cartofi.”

I-auzi frate! Comentăm ca la supermarket –  nu ştim ce-i ciocolata, mâncăm hârtia şi aruncăm bucata. Era cât pe ce să cred că am înţeles greşit. De fapt, liderul PSD nu-l  admiră pe Guevara. Dar, surpriză! În  propoziţia imediat următoare, Ponta ne lămureşte, chit că parcă uită ce a spus cu câteva secunde, aşadar, continuă liderul PSD,  el crede în continuare faptul că, în anii ’60, Guevara l-a reprezentat pe omul bun care se bate cu sistemul cel rău, admiţând însă faptul că a comis „crime impardonabile”.

De unde înţeleg eu, până la urmă, Guevara, cel care, după victoria revoluţiei cubaneze, a executat cu mâna lui sute de oameni fiindcă nu împărtăşeau ideile bărboşilor, tocmai veniţi la putere, a fost băiatul cel bun. Atenţie!, nu discut despre confruntări pe câmpul de luptă, ci despre execuţii cu un glonte în ceafă, în spatele cărora nu se afla nici măcar un simulacru de proces, duse la îndeplinire chiar de către cel admirat de Ponta.

Dacă aşa stau lucrurile, aştept ca, în viitor, liderul PSD să facă un exerciuţiu de admiraţie şi pentru  Stalin, cel care spunea că dacă omori un om e o crimă, dacă omori un milion e doar o dată statistică.

Un comentariu la „Victor Ponta continuă să-l admire pe Guevara şi ne ceartă pentru că nu pricepem de ce”

  1. Mai mira pe cineva incultura lui Ponta? Mai mira pe cineva lasitatea acestui maimutoi? Meschini ca Ponta sunt in stare sa te faca prost in fata, cum ca nu ai inteles ce vrea el, intelectualul stangist cu pulsiuni criminale, sa-ti transmita! Ai inteles, Monsieur Berdeli? Pai daca nu te ridici la nivelul meschinariei pontiene…nici nu ai cum sa intelegi!
    Cat despre olteni…mai e ceva de spus? Olteanul/gorjeanul din Ponta a tasnit in troaca politicii rumanesti ca puroiul din furuncului lui Ernesto Fuser GUEVARA!
    Aferim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.