Viorel Cataramă, morţii, delirul, economia şi dezgustătoarea ipocrizie de duminică a lui Mihai Gâdea

Rar un exerciţiu de ipocrizie mai dezgustător decât aseară la Antena3. Aşadar, îl laşi pe Viorel Cataramă să peroreze vreo două ore pe post, prefăcându-te că-l combaţi, apoi, ca să-ţi arăţi ditamai echidistanţa, arăţi şi pe site-ul Antena3 că Viorel Cataramă a făcut o afirmație șocantă, duminică, la Sinteza zilei. Adică a spus că, din punctul său de vedere, nu contează cât de mulți oameni mor din cauza coronavirusului, chiar și 40.000, atâta timp cât nu se prăbușește economia României.

Şi că toată povestea să se înalţe pe culmile grotescului, în articolul de pe site-ul Antenei3 lui Mihai Gâdea i se închină un imn pentru eroismul de-a interveni imediat în emisiune, catalogând afirmația lui Viorel Cataramă drept una cinică. Numai că cinismul lui Cataramă, care nu are nici un fel de credit în acest moment, nu este atât de periculos precum ipocrizia lui Gâdea, fiindcă cinismul fără o tribună oferită generos nu face două parale.

Altădată, atunci când un invitat avea doar unui pui de părere care nu-i convenea lui Gâdea, era imediat întrerupt şi admonestat, de-i pierea cheful să mai vorbească. Iar dacă totuşi dorea să mai zică ceva, nu era lăsat. Acum, Cataramă, întrerupt din când în când, adevărat, a fost lăsat să peroreze două ore despre nimic. Ba nu chiar despre nimic, ca să nu dezinformez, ne-a spus cât îl admiră Olivia Steer, zeiţa antivaccinării pe meleagurile mioritice.

Indiferent ce probleme emoţionale are Cataramă, după ce s-a făcut că-i gata să se infecteze cu noul coronavirus, ce gânduri apocaliptice îl bântuie ori cât de fix ne priveşte din spatele ecranului, nu-i vina lui că a fost chemat la Antena3 să discute despre trei de antivaccinişti, sistemul medical, pandemie şi urmările ei, subiecte pe care le cunoaşte în aceeaşi măsura în care Floricica Dansatoarea e tobă de politică.

În rest, televiziunea Varanului ne-a mai arătat odată divorţul dintre crezul care-l clamează şi fapte. Adicătelea, pe scut, un alt îndărăt pe faţă.

2 comentarii la „Viorel Cataramă, morţii, delirul, economia şi dezgustătoarea ipocrizie de duminică a lui Mihai Gâdea”

  1. Toți se luptă pentru audiență și bani pe publicitate nedeclarată. Cataramă își plătește toate aparițiile media, își regizează vitejia aparentă, conflicte cu familia și cu autoritățile, se autosuspendă de la Crucea Roșie (de ce suspendare și nu demisie?, suspendare până când, până la alegeri?), face orice dă bine la public, dar pe la spate vânează oarece funcții politice care dau altfel de imunitate decât aceea contra bolilor. Toate eforturile sunt zadarnice pentru că în afara unor creduli care înghit orice li se arată, majoritatea românilor știu cât este de infect, că una promite și alta face și că nu prezintă nicio încredere. Minciunile promovate cu obstinație au picioare scurte. Mai vrea și el ceva de privatizat, ceva școli și spitale, cu el la butoane bineînțeles, ca să-și mai tragă partea leului.

  2. Nici M.G. nici V.C. nu este Dzeu…
    Fiecare… Proclamă… Ceea ce crede mai important/eveniment mai atent…
    Astfel… Privitor ul/Auditor ul este pentru/contra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.