Viziteu: Extremismul maghiar, pus la secret de PSD. Majoritatea pesedistă refuză aprobarea rapoartelor SRI

Acuzaţii extrem de grave ale deputatului USR Lucian Viziteu, membru în comisia de control a activităţii SRI şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. El susţine că majoritatea pesedistă refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament, ca să nu afle despre despre extremismul maghiar din Transilvania.

Recent, şi Klaus Iohannis acuza PSD că se luptă să dea Ardealul ungurilor, iar declaraţiile sale au stârnit un scandal imens.

Potrivit unui comunicat difuzat azi de Agerpres, Lucian Viziteu susţine că majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informaţii, pentru că acestea conţin informaţii oficiale îngrijorătoare despre ameninţările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania.

Dacă aceste informaţii ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relaţiile politice dintre PSD şi UDMR. În ultimii ani, PSD şi ALDE au făcut numeroase concesii UDMR şi chiar au promovat sau susţinut prin artificii parlamentare iniţiative legislative care încalcă Constituţia României. Au făcut acest lucru pentru a-şi asigura sprijinul în Parlament, afirmă Viziteu.

Deputatul mai arată că rapoartele din 2015, 2016, 2017 şi 2018 nu sunt aprobate de Parlament nici acum, aşa cum cerea legea.

La începutul lunii mai, tot Viziteu acuza PSD și UDMR de blat în comisie – ar fi refuzat să aprobe o solicitare prin care SRI să spună dacă Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVMI), Noua Gardă, Oastea Haiducilor (toate extremiste) şi alte organizaţii similare mai sunt active pe teritoriul României, dar şi dacă sunt finanțate direct sau indirect de către vreun stat.

Vă reamintesc, la 20 mai a.c., Consiliul National pentru Combaterea Discriminari (CNCD), condus de Csaba Ferenc Asztalos şi controlat de PSD, a decis sancționarea cu amendă a preşedintelui Iohannis (5.000 de lei) pentru, susţinea CNCD, discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională prin afirmațiile sale legate de proiectul de lege – autonomia Ținutului Secuiesc. Mai precis, Iohannis a vorbit despre un troc PSD – UDMR pentru a da Ardealul ungurilor. Decizia CNCD de amendare a lui Iohannis a fost contestată şi se aşteaptă verdictul instanţei.

În cazul în care acuzaţiile deputatului Lucian Viziteu, legat de faptul că majoritatea pesedistă din Parlament refuză aprobarea rapoartelor SRI care ar dezvălui despre extremismul etnic în Transilvania, se dovedesc adevărate, PSD va avea o mare problemă cu propriul electorat. Una pe lângă care încarcerarea lui Dragnea e un fleac.

VEZI COMUNICATUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.