Adrian Severin, Oana Sparanghelista, Chitic şi eşecul coaliţiei dintre muzicuţă şi trompetele sparte

Recentul miting din Piaţa Victoriei, ratat de antivacciniştii, ca şi de cei care neagă panedemia, pe motiv că organizatorul, Frontul Civic Unit, apărut peste noapte, n-au putut strânge decât vreo sută şi ceva de oameni, s-a vrut a fi şi temelia unei coalizări a muzicuţelor şi a trompetelor sparte. Mă refer acum doar la Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită si trafic de influenta, din care a executat un an şi două luni; la cvasicunoscutul avocat Dan Chitic, ridicat în slăvi de propaganda rusă pentru suvernismul său: şi la Oana Sparanghelista, nou încoronata regină a viedeochatului pentru adulţi.

Numai că trompetele sparte, ca şi muzicuţele, oricât ar fi de stridente, au nevoie de o platformă solidă de promovare pentru ca sunetele pe care le propagă să aibă oarece auditoriu. Cel mai mult s-a mizat pe propaganda rusă din România. Era şi firesc, devreme ce la protestul din Piaţa Victoriei au paricipat persoane susţinute permanent de Sputnik. Numai că din motive pe care le-am explicat recent, Sputnik, agenţie de presă a guvenului rus, n-a promovat deloc mitingul celor care neagă pandemia declanşată de noul coronavirus, ba, mai mult, s-a făcut că nici n-a văzut-o. Cum n-a văzut ulterior nici înscenarea tămbălăului de la Kaufland Ferentari, realizată de George Adamescu, regizor, promotor al teoriilor conspiraţioniste şi apropiat de MISA, secta lui Gregorian Bivolaru. Şi actorul din producţia lui Adamescu, cel care a jucat rolul indignatului că va fi termoscanat până ce au venit poliţiştii, a fost un adept al lui Bivolaru.

Culmea însă, chiar pagina de Facebook a lui Dan Chitic, susţinător al mitigului din Piaţa Victoriei, găzduieşte azi un text din care se înţelege că incidentul de la Kaufland, care trebuia să stârnească indignarea antivacciniştilor de la primul protest, a fost unul regizat. …Evident c-a fost pregătit dinainte (incidentul de la Kaufland), evident că cei doi protagonişti ştiau unde merg, ştiau că nu vor să se apropie aparatele acelea de fruntea lor, ştiau în ce temei refuză intruziunea lui nea caisă de la intrare, ştiau că va ieşi scandal. Se numeşte planificare şi da, a fost foarte bine întocmită…, scrie pe pagina de Facebook a lui Chitic. Textul e preluat de pe pagina unui oarecare Radu Iliescu.

Dar asta nu e tot, hop şi Oana Sparanghelista. Ea nu scrie, ci are păreri live pentru fanii de pe Facebook.

Starleta, care tocmai a cucerit videochatul deochiat în vremea distanţării, justifică de ce se afla în Piaţa Victoriei, la mitingul celor care nu cred în pandemie, cu o participare mai mult decât modestă, aşa cum afirmă chiar ea. Ei bine, doar ca să-şi exprime propriile nemulţumiri civice. De fapt, spune duduia, tocmai jelită de Victor Ciutacu pentru că statul paralel i-ar fi ars rapid aripile în drumul ei spre desăvârşirea într-ale activismului politic de pe orbita PSD, n-ar avea legătură cu antivaciniştii ori cu adepţii teoriilor conspiraţioniste. Din spiciul ei confuz, dedicat în mare parte sparanghelului, am reuşit să pricep că-i fericită pentru că planta asta a scos-o din anonimat. Aici o contrazic însă: nu sparanghelul i-a ridicat cota, ci videochatul pentru adulţi. Cu totul şi cu totul altceva.

Şi Adrian Severin mestecă pe FB în stil propriu, adică plictisitor, fakereality show-ul de la Kaufland, în care pare a crede ca-n scriptură, iar concluzia e că preconizata coaliţie a trompetelor sparte şi a muzicuţelor este un mare eşec. După cum se poate constata, fiecare interpretează altceva. Deocamdată, reunirea micii orchestre a fost ratată.

În rest, da, Moscova suflă-n trompete nesigure doar atunci are un interes. De regulă, pe termen scurt.

Un comentariu la „Adrian Severin, Oana Sparanghelista, Chitic şi eşecul coaliţiei dintre muzicuţă şi trompetele sparte”

  1. Sparanghelista din Lupeni, venita la Bucuresti cu multa treaba, Orlando ar sti de ce, dar prietenii stiu si mai bine, devine peste noapte influencer politic, zona PSD, propaganda Moscovei, la concurenta cu Dana Budeanu, o alta stea a politicii PSD, Asa, dintr-o data, Sparanghelista care se scarpina frecvent pe videochat, abordeaza en gros si en detail geopolitica piciorului broastei iar toata lumea a inteles ca politica noastra de fiecare zi, o curvareata, ocoleste pe departe bordelurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.