Alina Mungiu-Pippidi, ultima aiurare: Streinu-Cercel a fost demis dintr-o «mare gelozie»

Alina Mungiu-Pippidi îl jeleşte aiuritor pe medicul Adrian Streinu-Cercel. Ba chiar afirmă că puterea actuală l-a demis din gelozie (un sentiment chinuitor și obsedant) de la conducerea comisiei științifice anti-coronavirus a Ministerului Sănătății.

Distanţată în Germania, aşa cum ne mărturisea de curând, Mungiu-Pippidi vrea să-i facă soclu de victimă lui Streinu-Cercel, chiar ceva mai dihai decât propaganda rusă.

…Pe scurt, gelozie mare la oamenii noștri politici și securiștii pe care se bazează ei pentru expertiză în toate domeniile că nenorocita asta de epidemie a adus în față niște doctori, iar ăia și-au permis să vorbească fără aprobare de la regiment. De altfel, lupta pentru putere (asupra poporului, că doar nu asupra virusului) a început din ziua 1, când asupra lui Streinu-Cercel au început să plouă kompromate, publicându-i averea, conflictele de interese etc. Ca orice om, nici doctorul Cercel nu e deasupra oricărei bănuieli, dar lansarea haitei contra lui numai după ce a început epidemia, deși avem ANI și alte instituții lăudate de Bruxelles, care ar fi avut timp berechet să se ocupe de problema lui dinainte, pare curată gelozie și luptă pentru control, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul: De ce Klaus nu învață de la Angela Merkel?, publicat de romaniacurata.ro, site pe căre-l controlează.

Kompromate vine din rusa epocii Stalin. Folosind acest cuvânt, Mungiu-Pippidi vrea să arate că, încă de la începutul pandemiei, în presa nostră au apărut materiale compromițătoare la adresa lui Streinu-Cercel, ori cu rolul de-al şantaja. Numai că aceste kompromate au existat doar în imaginaţia analistei noastre atomice, altfel amintea măcar două articole care l-ar fi răstignit pe Streinu-Cercel, mai ales că ar fi fost lansate, după cum scrie ea, de o haită.

Kompromatul, tactică folosită şi de serviciile secrete, în special de către KGB în epoca sovietică, avea, de regulă, nevoie de bunăvoinţa unei focoase rusoaice şi a devenit chiar un clişeu aproape obligatorie în romanele sau filmele de spionaj, mai bune ori mai proaste. Numai că în cazul lui Streinu-Cercel nu poate fi vorba nici despre aşa ceva, dar, dacă tot vorbeam despre imaginaţie, vrabia mălai viteazu’.

Marea gelozia pe Streinu-Cercel, despre care vorbeşte Mungiu-Pippidi, o altă aberaţie. Cum dracu să fii gelos pe unul care, din varii motive, spunea, la sfârşitul lunii ianuarie, că riscul ca noul coronavirus să ajungă în România e substanţial redus. Atât de redus, încât acum avem peste 10 mii de cazuri şi 500 de morţi. Iar, deunăzi, s-a aflat că tot Streinu-Cercel a avut propunea de-a izola persoanelor de peste 65 de ani la domiciliu ori chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor (Vacanţa Mare). Povestea este cunoscută, nu insist. Cine trăieşte în România ştie însă că reacţii extrem de dure la iniţiativa lui Streinu-Cercel au venit din parte celor de peste 65 de ani. Pe fondul pandemiei, aceste persoane s-au simţit nefolositore, o povară pentru sistemul nostru medical. Înaintea politicienilor, bătrânii, ca şi familiile acestora au catalogat Vacanţa Mare drept un exerciţiu de cinism fără precedent – ca să mă exprim elegant.

În rest, chiar dacă Alina Mungiu-Pippidi crede că textul ei inteligent împunge, eu mă îndoiesc profund: stupiditatea doar apasă.

Memoria uitucă a lui Streinu-Cercel faţă cu punctişorul de pe harta Chinei şi izolarea forţată a bătrânilor

5 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi, ultima aiurare: Streinu-Cercel a fost demis dintr-o «mare gelozie»”

  1. Pe chipul ei s-a asternut de multa vreme o trista si schimonosita caricatura.

  2. Oamenilor buni le lipsesc convingerile, iar ticalosii sunt plini de pasiuni intense.

  3. Amice, era mai bine daca te abtineai de a scrie acest „articol”. Doamna Pippidi nu este o oarecine, iar d-ta nu ai anvergura intelectuala sa o judeci, oricat ai fi de bine sprijinit de niste fani-postaci de pe-aici.

  4. amice carcotas, habar n-am cata anvergura imi trebuie ca sa scriu despre o activista care, la rigoare, il urecheaza si pe mos craciun/ insa daca tot te-ai bagat in seama, ca sa-ti mai maresti universul de discipol cu «anvergura», desi n-ai un maestru pe masura, gasesti destule referiri pe net despre eterna, fascinata si ridicola ta emerita/ spor la treaba/ ai timp berechet pana ce se termina distantarea, dar ai mare grija: sa nu ti se aplece

  5. Stimabila cunoscătoare a toate! Specialistă în dat cu presupusul, …hai nu-l mai caina pe Cercel care dorea sa-mi instraineze tatăl de 90 de ani , chipurile ca ii vor binele…se vede ca a cam dat-o în bară cu previziunile…să ne lase bătrânii în grija ca asa e bine sa ne facem sfânta datorie fata de cei ce ne-au crescut și s-au sacrificat ptr noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.