Apologia gafei: Tăriceanu ridică în slăvi nemărginita ignoranţă a Vioricăi Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi lider ALDE, partid aflat în coaliţia de guvernare, are numai cuvinte de laudă pentru Viorica Dăncilă, iar, în opinia lui Tăriceanu, noi trebuie să ignorăm gafele premierului.

Aşa că, dacă ne luăm după preşedintele Senatului, care pare rupt de realitate precum Ceauşescu în anii ’80, în politica românească cuvântul de ordine ar fi inteligenţa nedezvoltată.

Întrebat de ziarişti dacă e îngrijora de prestaţia premierului Viorica Dăncilă, Tăriceanu a spus: „Ia încercaţi să intraţi pe YouTube şi să vedeţi în dreptul premierului Canadei, domnul Trudeau, să vedeţi ce e acolo… acum dacă presa vrea să caute cu orice preţ… eu am văzut o serie de lucruri care sunt taxate de presă ca gafe şi nu au nicio legătură cu o acţiune greşită, sigur că se poate întâmpla oricui să facă şi greşeli şi nimeni nu e scutit de astfel de greşeli. Şi eu când eram prim ministru poate am făcut greşeli sau sigur am făcut greşeli”.

Vă spun fără niciun fel de echivoc, o apreciez pe doamna Dăncilă pentru modul în care-şi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru. Sigur, nu pot să spun că este primul ministru perfect, dar nimeni nu are pretenţia. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări şi o să vă lămuriţi, uitaţi-vă în Franţa unde preşedintele Macron, ales de un an de zile, are o popularitate care a scăzut la 30%. Asta este politica”, mai afirma Tăriceanu.

Aşadar, liderul ALDE spune limpede că Viorica Dăncilă nu trebuie judecată după eventualele gafe sau greşeli. De unde trebuie să înţeleg o dată pentru totdeauna că nu avem nevoie de politicieni deştepţi în România, unde la modă ar fi prostia crasă a celor care ne conduc.

Întrebat dacă Dăncilă a spus, la Bruxelles, că participanţii la mitingul diasporei fie au venit din afară, fie erau drogaţi, Tăriceanu a spus: „Nu cred că a expus acest punct de vedere„.

El nu ştie ori nu vrea să ştie faptul că Ska Keller, co-preşedinta grupului verzilor din Parlamentul European, a declarat, conform G4Media, că premierul Dăncilă a susţinut, în întâlnirea pe care au avut-o marţi la Bruxelles: ”Se bănuieşte că protestatarii au fost trimişi din afară şi că erau drogaţi”. Este tema lansată şi susţinută puternic de Antena3.

„Evoluţii Periculoase”

”Am avut o întâlnire prietenoasă cu premierul (Virica Dăncilă – n.n.). A explicat poziţia Guvernului în ce priveşte reforma sistemului judiciar şi protestele din 10 august. Poziţia Guvernului este că totul se desfăşoară bine şi fără probleme. A spus că se bănuieşte că protestatarii au fost trimişi din afară şi că erau drogaţi. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisă de preşedinte. Nu împărtăşim această viziune. Ne-am exprimat îngrijorările în ce priveşte reforma sistemului judiciar, care ar putea încetini lupta anticorupţie, dar şi în legătură cu violenţele poliţiei împotriva protestatarilor paşnici.

Din punctul nostru de vedere, evoluţiile din România sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificilă sancţionarea actelor de corupţie. Totuşi, corupţia subminează bazele unei societăţi şi încrederea în instituţii. Acesta este motivul pentru care am adus această problemă în Parlamentul European. Cetăţenii români sunt cetăţeni europeni şi merită aceleaşi drepturi şi o bună guvernare”, a declarat Ska Keller.

Citeşte şi: Dăncilă la Bruxelles sau tăcerea tăcerii comentată la Euronews: Nu a fost foarte dornică să vorbească VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.