Dăncilă la Bruxelles sau tăcerea tăcerii comentată la Euronews: Nu a fost foarte dornică să vorbească VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă și Tudorel Toader, ministrul Justiției, n-au oferit nicio declaraţie presei după întâlnirea de pomină de la Bruxelles cu membri ai Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Se ştie deja că în grupul Grupul S&D i-au fost aduse critici dure premierului român legate de şi de organizarea referendumului care vrea să introducă şi în Constituţie interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Socialiştii afirmând că astfel de idei nu aparțin familiei socialiste europene, conform Euractiv.com, care citează surse apropiate discuțiilor.

Apoi, abordată de un jurnalist de la Euronews, după discuţiile avut în Grupul S&D, Dăncilă a tăcut mâlc, nici măcar un He, He!

Doamnă prim-ministru, ce ați discutat astăzi cu Grupul S&D? Aveți vreo reacție? Doamnă prim-ministru? Doamnă prim-ministru? Veți continua cu referendumul? Putem obține un răspuns scurt, vă rog? Un comentariu legat de referendum? Ce a spus Grupul S&D despre căsătoria dintre homosexuali?, întreba jurnalistul.

Dar în zadar. Imperială, Viorica Dăncilă a trecut mai departe, fără să scoate un sunet, arătând că tăcerea poate fi şi o perfectă expresie a dispreţului.

Atitudinea lui Dăncilă de la minutul 6

Însă culmea ridicolului e alta. Dăncilă, care declara recent că susţine referendumul pentru familie, a spus, senină, la întâlnirea cu europarlamentari din grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților: PSD nu va face campanie pentru influențarea votului la referendumul privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei.

Dăncilă a uitat că, în urmă cu trei zile, Liviu Dragnea, liderul PSD, aflăt alături de ea, anunţa că, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, s-a decis organizarea unei campanii de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie.

“Astăzi (24 septembrie – n.n.), în Biroul Permanent Naţional, am adoptat mai multe hotărâri. Prima dintre ele se referă la decizia noastră de a organiza o campanie, activităţi de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie”, preciza Dragnea într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

 

De altfel, tot Dragnea declara, la 11 septembrie, după votul dat în Senat pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie, că va vota la referendum pentru familia tradițională.

Eu voi vota fără ezitare pentru familie, în sensul ei tradiţional, pentru că, în opinia mea, valorile tradiţionale reprezintă rădăcinile unei naţiuni…Am susținut organizarea acestui referendum și voi participa cu siguranță la scrutin„, a spus Dragnea atunci.

Vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles și reacțiile liderilor politici europeni cu privire la situația din România au fost și subiectul unei dezbateri la Euronews.

Jurnaliștii televiziunii paneuropene au comentat faptul că premierul român a avut o „zi foarte dificilă” și că „nu a fost foarte dornică să vorbească” cu reporterii străini, care, fireşte, au încercat să afle de la ea ce a discutat cu colegii social-democrați din grupul S&D ori dacă va susține în continuare referendumul pentru familie.

 

Un comentariu la „Dăncilă la Bruxelles sau tăcerea tăcerii comentată la Euronews: Nu a fost foarte dornică să vorbească VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.