Cam departe de rai: Preotul Mega, către Guşă – autorităţile au idei tâmpite fiindcă nu-i lasă pe ruşi să vină la sesiunea OSCE

Preotul ortodox Ciprian Mega, cel care lăsa de înţeles că s-ar fi întâlnit recent cu Vladimir Putin la Kremlin, în timp ce era oaspete de onoare al unui festival de film din Moscova, e teribil de ofuscat. De ce? Pentru că, zicea Mega într-o discuţie cu Cozmin Guşă, autorităţile de la Bucureşti au idei tâmpite de vreme ce au refuzat să elibereze vize pentru delegaţia rusă care dorea să participe la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Bucureşti (29 iunie – 3 iulie). Vă reamintesc că MAE n-a eliberat respectivele vize în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Cozmin Guşă este cel care-şi dispută cu Ion Cristoiu titlul de prim-propagandist al Moscovei în România, iar Mega este preotul regizor care susţinea că s-a dus la festivalul de film de la Moscova pe persoană fizică şi pentru a-l determina pe Putin să salveze lumea cea stricată. Deocamdată, e încă o enigmă cum poate fi salvată lumea de către cel care tocmai îi dă foc, fiindcă preotul nu ne-a lămurit nici până acum.

Adevărat, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a avut o reacţie extrem de dură legată de prezenţa lui Mega la festivalul de la Moscova din aprilie, pe care a catalogat-o drept un act nefiresc, ca şi despre ipotetica întâlnire a preotului cu liderul rus. Aşa că acum poate aflăm, tot de la Bănescu, dacă e firesc ca un reprezentant al clerului ortodox să se ofuscheze public, catalogând autorităţile de la Bucureşti drept iresponsabile şi posesoare de idei tâmpite pentru că MAE nu oferă vize delegaţiei ruse la sesiunea anuală a OSCE de la Bucureşti.

În rest, preotul Ciprian Mega, un admirator declarat al lui Putin, se situează de o bună bucată de vreme într-o zonă de interferenţă, dar cam departe de rai. Sau nu, domnule Bănescu?

Citeşte şi:

Un comentariu la „Cam departe de rai: Preotul Mega, către Guşă – autorităţile au idei tâmpite fiindcă nu-i lasă pe ruşi să vină la sesiunea OSCE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.