Codrin Ştefănescu, expresia decăderii politice absolute (II)

În timp ce Liviu Dragnea, liderul PSD, spune că trebuie să consolidăm poziția noastră în UE și NATO, Codrin Ştefănescu, secretarul general interimar al PSD, în realitate purtătorul de cuvânt al acestui partid, ne arată ce va face PSD/ALDE ca să ne îndepărteze de Uniunea Europeană.

„Vom continua să modificăm legile, vom modifica și se trece totul prin Parlament, vom continua ca ăștia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistie și grațiere. Cu sau fără voia PNL, Orban, USR și Tomac”…, a declarat Ștefănescu, la România TV.

Aşadar, mesajul PSD prin vocea lui Ştefănescu e clar şi concis, în ciuda declaraţiilor festive ale lui Dragna ori Dăncilă: partidul nu intenţionează să respecte recomandările Comisiei Europene legate de statul de drept.

Cu alte cuvinte, spune  secretarul general al partidului, nu acceptă „dictatul” Europei pentru că trebuie ne bucurăm nespus doar de dictatura liderului suprem.

În urmă cu trei ani scriam: Atunci când îl văd pe Codrin Ştefănescu la televizor, am senzaţia că privesc imaginea decăderii politice absolute.

Şi asta nu din cauza traseismului său politic notoriu: PSD – PC – PRM şi, din nou, PSD.

Nici pentru că se înghesuia rânjind ca să apară pe micile ecrane în spatele lui Năstase, a lui Vădim sau a oricărui lider pe care-l slujea, spunând parcă: „Sunt eu, ţuţerul de serviciu. N-aveţi cum să nu mă vedeţi. Eu plimb umbrele cu barca”.

Ci pentru că niciodată n-am văzut un personaj care să clameze cu atâta obstinaţie democraţia, pe care, de fapt, o percepe drept autocraţia celor aleşi – el fiind unul dintre ei, fireşte.

Iată că Ştefănescu a evoluat. Acum visează la statuia care i se va ridica după ce va pune umărul să ne scoată din lumea civilizată.

UPDATE: Preşedintele Iohannis susţine că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o „criză politică fără precedent”.

El consideră că o guvernare care vrea „să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie” şi să dea legi ca „să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor” este antiromânească. Totodată, Iohannis a spus că, dacă Teodorovici este încă în funcţie, asta arată că declaraţia sa este agreată de PSD.

 

Codrin Ştefănescu, expresia decăderii politice absolute

 

 

2 comentarii la „Codrin Ştefănescu, expresia decăderii politice absolute (II)”

  1. Avem inca specimenele politice pe care le meritam. Acest specimen, dat afara din partidul extremist Romania Mare, pentru ca l-a dat in gat pe Vadmim Tudor, s-a sus la PSD, de unde a fost exlus si, avand nevoie de umbrela, s-a inscris in partidul Varanului, dupa care a plecat si de acolo si s-a intors la PRM, pentru ca, ulterior, sa se duca din nou la PSD, unde acum il serveste neconditionat pe Dragnea – Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.