Tăriceanu, ultimul exerciţiu de aroganţă: Toţi cei care-l contestă n-au legitimitate

În nemărginita sa aroganţă, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirmă, cu mânie proletară, că toţi cei care-l contestă n-ar avea legitimitate.

Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani (…) Astăzi cred că ceea ce vedem și trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativa, cât de legitimă este.

După părerea mea ea nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetățeni în raport cu populația României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri…

În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul. Informarea și dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt rețelele de socializare. Ele sunt de o veșnicie. Sigur că viteza de propagare a informației era alta și poate sunt perioade în care asemenea tendințe anarhice pot să iasă la suprafață. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la România TV.

Însă cei fără legitimitate, în opinia lui Tăriceanu, s-au încăpăţânat din nou să strige, în Piaţa Victoriei: „Demisia!”, „România, trezește-te!”, „Justiţie, nu corupţie”, „Hoții!” sau „Afară cu comuniştii din ţar㔄Analfabeta”, „Centenar fără tâlhar”, „Sărbători fărăinfractori”, „La închisoare, nu la guvernare”.

În ce priveşte „mâna pe carte”, ar fi bine ca Tăriceanu să-şi amintească faptul n-a strălucit nici în liceu şi nici în faculatate, nu să ne arate din nou că printre trăsăturile unui politician care se crede veşnic, vanitatea şi aroganţa sunt la loc de cinste.

În rest, un înfumuratul convins că a are un regat, dar îşi tot caută coroana.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.