De la cultul persoanlităţii la cel al nulităţii: Gâdea închină elogii stupide emisiunii care propovăduieşte ficţiunea interesată

Hodoronc-tronc, Mihai Gâdea şi-a dedicat o sesiune de elogii, în mare parte stupide, cu ocazia aniversării a 16 ani de la debutul emisiunii Sinteza zilei. S-a văzut chiar un pronunţat şi jenant cult al personalităţii.

Fireşte că şi patronul martir Dan Voiculescu a avut porţia sa de elogii din parte lui Gâdea, conform stravechii sintagme: Daţi Varanului ce este al Varanului… Cutuma, deh!

Aşadar, la aniversarea celor 16 ani de emisiune în care s-a propovăduit în primul rând ficţiunea interesată, Gâdea crede că înfăptuirea genială nu poate fi decât ceea ce realizează el la Sinteza zilei. Doar Antena3 spune adevărul, zicea Gâdea în emisiunea pe care şi-a închinat-o, în pofida faptului că televiziunea Varanului, cel care a rostit nemuritoarele cuvinte: Cine se va dovedi că a avut un angajament cu Securitatea, va fi dat afară, în frunte cu mine, stă extrem de prost cu argumentele. Mai mult, teleastul lui Voiculescu e atât de fascinat de imaginea pe care i-ar fi creat-o emisiunea încât nici măcar nu-şi dă seama că un pronunţat cult al personalităţii conţine în sine degradarea ei.

În rest, după cum s-a văzut, de la cultul persoanlităţii la cel al nulităţii e mai puţin de un pas.

Citeşte şi:

4 comentarii la „De la cultul persoanlităţii la cel al nulităţii: Gâdea închină elogii stupide emisiunii care propovăduieşte ficţiunea interesată”

  1. S-a spus ca Gadea este un foarte bun propagandist, unul format la şcoala retoricii neoprotestante. Nu cred neam. Alimenteaza doar fantase clocite de frustrarile lui Voiculescu, dar are totusi si un mare talent> este maestrul interviurilor ratate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.