Cozmin Guşă şi iluziile unei marionete care crede că-şi trage singură sforile

Articolele lui Dan Diaconu, doar unul dintre numele sub care propaganda de război rusă răspândeşte masiv narative în România, de regulă ultra-conspiraţioniste, sunt preluate cu sfinţenie de Cozmin Guşă pe site-ul său.

Nu insist asupra lui Diaconu, un nume fără chip, de fapt o altă voce a Rusiei cu pseudonim, fiindcă toată tărăşenia e ştiută. Pe scurt, omul nu există în ţărişoara noastră, chiar dacă operaţiunea sa de acoperire pe net a fost bine pusă la punct. La fel de cunoscut e faptul că majoritatea analizelor politice semnate de Diaconu nu sunt nimic altceva decât preluări din traduceri ruseşti.

Cert e însă că, publicând afirmaţii din articolele lui Diaconu, de-a dreptul teroriste, Guşă şi le asumă. Dau doar un exemplu: Bătrânul ramolit de la Casa Albă (scrie Diaconu) nu mai poate fi oprit decât cu pușcociul. Asta e opinia mea văzând evenimentele care se succed într-un ritm absolut nebun… Cum fantomele nu au opinie, până una-alta reiese că Guşă ar fi de acord ca Joe Biden să fie oprit cu puşcociul, adică, bănuiesc eu: împuşcat.

În rest, chiar dacă ştie de multă vreme că, de fapt, Diaconu nu există, fiind doar un nume autohton de acoperire a propagandei ruse în România, Guşă îi preia neabătut materiale pe site-ul său, convins fiind că nimeni nu se prinde că-i doar o marionetă, una care vrea să dea senzaţia că-şi trage singură sforile. Ce fantasme, ce iluzie!

Citeşte şi:


2 comentarii la „Cozmin Guşă şi iluziile unei marionete care crede că-şi trage singură sforile”

  1. Articolele lui Dan Diaconu demonstreaza clar cat de prezenta este propaganda de razboi rusa in Romania. Cozmin Gusa, a carui site este unul dintre cele mai cunoscute medii de raspandire a acestui tip de narative ultra-conspirationiste, preia cu sfintenie materialele generate de propaganda de razboi rusa, desi stie cu certitudine ca autorul lor, Dan Diaconu, este doar o voce mascata a Rusiei. In mod clar, Gusa este de acord cu afirmatia terorista a lui Diaconu, care sustine ca Biden trebuie oprit prin impuscare. Este incredibil cum Gusa, fiind constient de identitatea reala a lui Diaconu, continua sa publice materialele acestuia pe site-ul sau, fara ca nimeni sa observe ca este doar o marioneta in mainile propagandei ruse. Este inacceptabil ca astfel de persoane sa aiba acces la opinia publica si sa poata influenta perceptia noastra asupra realitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.