Cozmin Guşă şi iluziile unei marionete care crede că-şi trage singură sforile

Articolele lui Dan Diaconu, doar unul dintre numele sub care propaganda de război rusă răspândeşte masiv narative în România, de regulă ultra-conspiraţioniste, sunt preluate cu sfinţenie de Cozmin Guşă pe site-ul său.

Nu insist asupra lui Diaconu, un nume fără chip, de fapt o altă voce a Rusiei cu pseudonim, fiindcă toată tărăşenia e ştiută. Pe scurt, omul nu există în ţărişoara noastră, chiar dacă operaţiunea sa de acoperire pe net a fost bine pusă la punct. La fel de cunoscut e faptul că majoritatea analizelor politice semnate de Diaconu nu sunt nimic altceva decât preluări din traduceri ruseşti.

Cert e însă că, publicând afirmaţii din articolele lui Diaconu, de-a dreptul teroriste, Guşă şi le asumă. Dau doar un exemplu: Bătrânul ramolit de la Casa Albă (scrie Diaconu) nu mai poate fi oprit decât cu pușcociul. Asta e opinia mea văzând evenimentele care se succed într-un ritm absolut nebun… Cum fantomele nu au opinie, până una-alta reiese că Guşă ar fi de acord ca Joe Biden să fie oprit cu puşcociul, adică, bănuiesc eu: împuşcat.

În rest, chiar dacă ştie de multă vreme că, de fapt, Diaconu nu există, fiind doar un nume autohton de acoperire a propagandei ruse în România, Guşă îi preia neabătut materiale pe site-ul său, convins fiind că nimeni nu se prinde că-i doar o marionetă, una care vrea să dea senzaţia că-şi trage singură sforile. Ce fantasme, ce iluzie!

Citeşte şi:


Un comentariu la „Cozmin Guşă şi iluziile unei marionete care crede că-şi trage singură sforile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.