Neagu Djuvara, un om mare cât un secol, despre Becali, Băsescu, Ponta, Antonescu, Voiculescu

Neagu Djuvara este un om mare cât un secol. Acesta-i motivul pentru care îl ascult cu mare atenţie de câte ori vorbeşte – chiar dacă nu-i împărtăşesc opiniile de fiecare dată. Din păcate, oameni de talia decanului de vârstă al liberalilor se implică prea puţin în politica românească, în care dau năvală cei precum Becali. Acesta-i motivul pentru care aleşii nostri – şi mă refer la cei mai buni dintre ei, nicidecum la Becali – ne spun ce se va petrece mâine, poimâine, peste un an ori peste cinci. Însă, de 22 ani încoace, nici unul dintre ei n-a fost capabil să ne explice de ce nu s-a petrecut nimic din tot ce ei au anticipat. Cel puţin teoretic, chestiunea asta arată că încă n-avem politicieni.

Neagu Djuvara: Becali ăsta e un primitiv, nu este un om, e un cretin profund, cum poţi să faci politică cu un om ca ăsta?

Neagu Djuvara: Traian Băsescu este o personalitate foarte bizară, are foarte multe bube în cap.

Neagu Djuvara: Şi Ponta, şi Antonescu îl au pe Ion Iliescu în spatele lor şi îi vezi împreună. Iliescu e mentorul lor (…).  Ion Iliescu este un criminal care trebuia judecat de 22 de ani pentru ce a făcut în 1989,  pentru că el cu cei 39 de generali au tras în popor pentru a rămâne ei la putere.

Neagu Djuvara: Strategia dusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc.

Neagu Djuvara: El (Dan Voiculescu – n.m.) a fost trimis pe vremea lui Ceauşescu cu o mare sumă de bani, 600 milioane de dolari, în insula Ciprului pentru a face nişte cumpărături pentru România. Ei, între timp Ceauşescu cade subit, iar Voiculescu rămâne acolo cu banii şi înfiinţează o societate (…).  De aceea, când şi eu am spus că tipul este un escroc, mi-a trimis o hârtie de la un avocat că, dacă nu mă dezic, îmi face proces ca a lui Băcanu.

2 comentarii la „Neagu Djuvara, un om mare cât un secol, despre Becali, Băsescu, Ponta, Antonescu, Voiculescu”

 1. Strict matematic vorbind…am putea spune ca au trecut 23 de ani (dec. 1989-dec 2012) de cand s-a spart comunismul in Europa de Est si implicit in Romania. E adevarat ca, la scara istoriei, inseamna putin…insa la „scara vietii” unui om…inseamna practic o treime din viata. Deh, pentru Neagu DJUVARA viata a fost darnica si, probabil folosindu-si creierul tot timpul, a fost scutit de senilitate, asa cum marlaneste il acuza primitivul ala de BECALI.

  Problema nereusitei Romaniei si a dezastrului in care se zbate in prezent…este data de CALITATEA oamenilor. Nu va suparati, dar cei care au condus Romania in acesti 23 de ani…SUNT ROMANI!!! Romani NASCUTI, CRESCUTI, SCOLITI, SOCIALIZATI IN ROMANIA!!! Daca ar fi fost extraterestri…intelegeam nemultumirile! Iar calitatea lor (profesionala si morala deopotriva) spune TOTUL despre poporul roman. Va place sau nu…si asta s-a spus de mai multe ori in acesti 23 de ani…POLITICIENII SUNT, RESPECTAND PROPORTIILE, OGLINDA POPORULUI ROMAN!

  Discutia e lunga, concluziile nu neaparat cele mai optimiste…Insa..cred ca NIMENI, DAR ABSOLUT NIMENI nu si-ar fi imaginat, de exemplu, ca Romania va iesi in 1989 din dementa comunista….si va aluneca, in prag de 2013, in dementa religioasa! Obscurantimsul BOR si nebunia manifesta de care dau dovada cretin-ortodocsii in Romania a atins cote greu de imaginat…pentru un popor care, cel putin declarativ, si-ar fi dorit „europenizarea”!

  Marasmul actual in care se zbate Romania are, printre altele, si cauze istorice legate mai degraba de INVOLUTIILE acestui popor decat de EVOLUTIILE sale.
  Oricate buba ar avea romano-catolicii si protestantii, Europa Occidentala este, printre altele, SI creatia lor (vezi Max WEBER – „Etica protestanta si spiritul capitalismului”). Ortodoxia este primitiva ca BECALI, obscurantista si dementa ca VANGHELIE si parsiva ca PONTA si ANTONESCU.

  That’s it, that’s all!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.