Osteneala lui Mihai Gâdea faţă cu răspunsurile nedesluşite ale lui Traian Băsescu

La Antena 3,  Mihai Gâdea încerca să ne convingă de faptul că, dacă lui Dominique Strauss-Kahn i s-a înscenat violul de care-i acuzat, cum susţine un ziarist, e posibil ca Băsescu să pună în cârca politicienilor din opoziţie tot felul de acuzaţii grave, fără acoperire – că tot vin alegerile din… noiembrie 2012.

Nu pot înţelege în ruptul capului de ce este nevoie să pleci de la Strauss-Kahn ca să ajungi la Băsescu ori Elena Udrea. Lansezi un atac atât de sofisticat la adresa preşedintelui, fără argumente, cu o grămadă de elemente SF, doar ca să arăţi telespectatorilor că i-ai citit gândurile, deşi el „se cere” aproape în fiecare zi. Straniu.

În opinia mea, emisiunile anti Băsescu ale lui Gâdea îl victimizează pe preşedintele nostru iubit tocmai pentru că de prea multe ori realizatorul tv l-a atacat fără dovezi solide. Mă refer la dovezi jurnalistice, fireşte.  Nu vreau să-i dau sfaturi lui Gâdea – nu cred că le primeşte de la înălţimile poziţiei sale. Însă, subiectul arzător din ziua în care el lansa în eter îndoieli legate de violul de la Sofitel nu era legat de o ipotetică înscenare folosită de Băsescu drept armă politică, ci chiar de răspunsul lui Traian Băsescu la o chestiune fierbinte – închisorile CIA de la Bucureşti.

Alison Mutler de la Associated Press (AP) l-a întrebat pe preşedinte dacă la noi au fost centre de detenţie CIA, cum dezvăluia AP şi un post public de televiziune din Germania, iar Traian Băsescu a răspuns de-a dreptul halucinant: „Doamnă, mi se pare că nu asta e tema… Înţeleg, întrebaţi-l pe domnul Nistorescu, că vă spune. Cel care vă dă instrucţiunile cum să scrieţi pe agenţii”. Traian Băsescu a încercat să bagatelizeze întrebarea, dar a făcut-o cu atâta stângăcie, încât, acum, oricine se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva este real scenariul cu închisorile CIA din Bucureşti. Nu am dovezi palpabile în acest sens, însă modul în care  preşedintele a catadicsit să răspundă  corespondentului AP lasă loc multor interpretări şi speculaţii. E greu de estimat ce proporţii ar avea scandalul, în cazul în care s-ar dovedi că pe la noi au fost cazaţi incognito niscai suspecţi de terorism. Însă, subiectul este unul real, nu SF. Şi nici măcar nu trebuie să ajungi – într-un mod mult prea preţios – până la Dominique Strauss-Kahn ca să ai de unde te întoarce la Elena Udrea şi să ricoşezi retoric în Băsescu.

Simple întrebări legate de realitatea românească îl pun în mare dificultate pe şeful cel mare, nicidecum o exagerată artificiozitate.

3 comentarii la „Osteneala lui Mihai Gâdea faţă cu răspunsurile nedesluşite ale lui Traian Băsescu”

  1. Injura dar fara eficacitate. Daca n-ar face asta, Basescu ar fi mult mai prost cotat. Il injura si il ajuta

  2. de aceeasi parere. a fost injurat atat de mult basescu fara dovezi incat a inceput sa mi fie greata de antene si pesedei. 90% voi vota cu pdl pentru ca oracat de mult i-as uri un lucru e sigur: sunt mai capabili ca opozitia. plus ca vreau sa i vad tavalindu se pe jos pe pup in voiculestii astia fara pic de coloana

  3. Si cred ,in masura catorva anisori trecuti, ca de data asta asa cu impleticelile pastorasului ca a facut o treaba buna, devoaland dezmatul regimului khmerilor portocacalii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.