Papahagi contra trolii madam Şoşoacă, Severin & Co

Consemnez reacţia lui Adrian Papahagi, un intelectual foarte apropiat de ortodoxie, faţă de activiştii Moscovei în România care încercă să motiveze aberant invadarea Ucrainei de către Rusia. Am spus ortodoxie pentru că majoritatea adepţilor lui Putin de la noi, printre care se numără şi madam Şoşoacă, invocă viclean, într-un mod care nu poate inspira decât dispreţ, tocmai această confesiune majoritară în România pentru a-şi clama suveranismul, foarte convenabil acum Kremlinului.

Adrian Papahagi: Există o singură poziție acceptabilă, compatibilă cu credința ortodoxă și cu patriotismul: condamnarea fără rest a agresiunii criminalului de la Kremlin împotriva unei țări suverane. Din fericire, aceasta este poziția ortodoxiei române (PF Daniel, sau voci mereu limpezi, ca PS Ignatie) și a principalilor demnitari, intelectuali, jurnaliști, formatori de opinie...

Tot el, dar într-o altă postare pe Facebook: …Am notat consecvența abjectă a putiniștilor notorii (Severin, Capsali, Șoșoacă, Gușă, Petria etc.), am văzut foști miniștri și jurnaliști de prime-time cu dosare la DNA înjurând Occidentul și admirându-l nemărturisit sau cu jumătate de gură pe criminalul de la Kremlin, am notat tăcerea asurzitoare a intelectualilor care elogiază frontiere filozofice și se luptă eroic cu totalitarisme imaginare, dar sunt indiferenți la tiranii și încălcări de frontiere reale. Am văzut cum o scaldă analiștii de sistem pesedisto-kaghebist, am văzut cum ne explică istoria sovietofili ajunși profesori universitari la Cluj sau în alte locuri. Am văzut încăpățânarea ortodoxiștilor și calviniștilor care continuă să se lupte cu satana globalistă, dar nu se cutremură în fața celei moscovite…

Alexandru Petria nu este decât un scriitor obscur, care-mi aduce aminte de proletcultiştii de altă dată, promovat o perioadă de site-ul stiripesures.ro, apropiat de PSD. În ce o priveşte pe madam Şoşoacă, intrată în Parlament pe listele AUR, ea continuă să debiteze inepţii magistrale şi dăunătoare de la tribuna Parlamentului, în diverse emisiuni ori pe pagina ei de Facebook. Ba chiar îşi face un titlu de mândrie din afirmaţii de genul: Dacă există vreun oficial român care în acest moment dorește să apere Ucraina, este cel mai mare trădător al națiunii române și trebuie arestat imediat… ori promovând pe FB postări care susţin că atrocităţile şi bombardamentele din Kiev sunt invenţii, motiv pentru care-i luată peste picior până şi de RTV, chiar dacă până mai ieri respectivul post tv o ridica în slăvi pe senatoarea atomică.

În rest, despre scrisorile ridicole ale lui Severin către Putin ori despre retorica sa antioccidentală am tot scris pe acest site, aşa că nu mai insist acum.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Papahagi contra trolii madam Şoşoacă, Severin & Co”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.