Pentru că ne consideră „indivizi obraznici”, Soloviov, un preferat al lui Putin, îndeamnă Kremlinul să bombardeze și baze din România

Aștept cu mare nerăbdare eventuale reacții ale admiratorilor lui Putin de pe malurile Dâmboviței la amenințările lui Vladimir Soloviov de la teviziunea de stat Rossiya 1. Cel din urmă, unul dintre jurnaliștii ruși care-l servesc exemplar pe Vladimir Putin, a zis, într-o recentă emisiune a postului tv amintit mai sus, că Rusia trebuie să bombardeze musai baze militare din Franța, Polonia, Germania, Marea Britanie, România. Adică, pe scurt, să atace NATO pentru că ajută Ucraina invadată de trupele ruse.

Declarațiile jurnalistului rus, mai mult decât îngrijorătoare, nu sunt rezultatul vreunui delir care l-ar fi lovit pe exaltatul Soloviev și nici străine de directivele pe care Kremlinul le trimite spre Rossiya 1.

Vladimir Soloviov, la Rossiya 1 : Poate a venit timpul să le explicăm indivizilor din Vest, care devin tot mai obraznici, că bazele unde antrenează în prezent ucraineni naziști, cele din Franța, Polonia, Germania și Marea Britanie, pot fi considerate ținte legitime. Aeroporturile poloneze unde aterizează avioane cu ajutoare din SUA și Marea Britanie, bazele din România și așa mai departe. Nu vedeți cum iar și iar extind raza și complexitatea armelor livrate?

Astea fiind zise, după cum spuneam în deschidere, aștept cu mare nerăbdare să văd cum vor comenta declarațiile belicoase ale lui Soloviov toți cei care difuzează la noi, mai mult ori mai puțin voalat, narativele Moscovei, în frunte cu Ion Cristoiu, Cozmin Gușă ori Robert Turcescu, ca să vorbesc doar despre vârful aisbergului. Însă sunt aproape sigur că acești critici ai lui Volodimir Zelenski vor tăcea mâlc, privind în altă parte, ca de fiecare dată când aud amenințări dinspre Moscova. Am spus – sunt aproape sigur pentru că nu-i exclus ca Ion Cristoiu să peroreze, afirmând că amenințările lui Vladimir Soloviov ar fi, de fapt, niscai închipuiri fiindcă, așa cum clamează maestru’, noi, românii, am fi îmbătați cu țuica puturoasă a presei noastre de război.

Citește și:

2 comentarii la „Pentru că ne consideră „indivizi obraznici”, Soloviov, un preferat al lui Putin, îndeamnă Kremlinul să bombardeze și baze din România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.