Răsuflarea Moscovei peste inutilul referendum al familiei tradiţionale

Inutilul referendum pentru familia tradiţională, care ar urma să modifice Constituţia, îmi arată, înainte de toate, faptul că Moscova „fabrică” experimente unde şi când doreşte.

Totodată, văd cum se aruncă banii pe fereastră – 163,712 de milioane de lei, într-o ignorare făţişă a Codului civil din România care nu permite căsătoria persoanelor de acelaşi sex. Trebuie spus, pentru că a venit vorba despre bani, faptul că atât Puterea, cât şi Opoziţia, mai puţi USR,  au  votat in corpore pentru desfăşurarea refeedndumulu, ba chiar l-au susţinut făţiş.

Însă, folosindu-se de persoane care apără familia tradițională cum apăr eu Antarctica de scorpionii din deşert, în special PSD/ALDE şi-a arătat forţa şi fost declanșat un plebiscit care, de fapt, învrăjbește românii şi riscă să divizeze și mai mult societatea.

În această poveste nu este vorba despre familia tradiţională ori despre aberaţia legată de copiii care, după cum spun iniţiatorii campaniei, susţinuţi de BOR, urmează să fie înfiaţi de homosexuali, dacă românii nu ies la vot. Și nici despre ceea ce numim comunitatea LGBT. Este vorba doar despre putere. Numai că, validată ori nu, consultare nu va schimba nimic în legîtură cu moravurile românilor.

Operaţiunea subterană

Tot despre putere este vorba şi în agenda strictă a Kremlinului, care, din nou, a vrut să vadă cât poate în România, ţară a Uniunii Europene. Şi, iată, a putut. Dacă Moscova e în stare să declanşeze un referendum, indiferent cu ce temă, înseamnă că poate influenţa decizii la nivel înalt.

Vreau să fiu foarte bine înţeles: „mâna de ajutor” pe care Kremlinul a dat-o referendumului pentru familia tradiţională nu-i o acţiune neapărat ilegală. Este însă o operaţiune, în mare parte subterană, dusă la capăt cu succes și de serviciile speciale ale Rusiei, care s-au folosit de tot lanţul de influenţă din România – mă refer acum la reprezentanţi ai Bisericii ori ai clasei politice. Învrăjbirea cetăţenilor români şi criticile care vin dinspre Bruxelles la Bucureşti, din cauza ignorării unor valori UE, pe care chiar noi ne-am angajat să le respectăm, deschid şampania la Kremlin.

Şi cum să nu se bucure Moscova de vreme ce, iată, Financial Times scrie: ”Parlamentul European a avut dreptate atunci când a programat o rezoluție prin care critică Bucureștiul. Subminarea valorilor UE este chiar mai deranjantă, ținând cont că România va prelua președinția rotativă a blocului în ianuarie, pentru prima dată de când a aderat, în 2007”.

Mai cred că propaganda controlată de Moscova în România a fost doar o perdea de fum în tărăşenia cu inutilul referendum. Motorul acţiunii, un „underground” rusesc, bine uns, pe care nici SRI nu cred că îl percepe la adevărata sa putere. E greu de spus ce resurse a investit Kremlinul în acest gen de acţiune, însă văd, doar în ce priveşte conservatorismul ortodox rus contemporan, că Moscova nu vrea să-l „exporte” doar credincioşilor ori politicienilor străini, ci, mai ales, mediilor culturale şi academice din ţări care aparţin Uniunii Europene.

Câştigarea minţilor

Evgeny Messne, teoretician militar şi fost ofiţer în armata imperială ruse, oferea, cu mulţi ani în urmă, o nouă viziune asupra războiului: În confruntările armate de până acum, spunea el, importantă era cucerirea de teritorii. De cum înainte, continua Messne, cea mai mare cucerire va fi câştigarea minţilor celor care se află în statul inamic. De atunci, în esenţă, nimic nu s-a schimbat pe malurile Volgăi.

În rest, pentru că speranţa moare ultima, aş vrea să apuc vremurile în care se va scrie lipede şi concis despre jocurile subterane legat de referendumul pentru familia tradiţională din anul 2018, un subiect pe care Liviu Dragnea l-a ţinut în rezervă, însă „detonat” de către liderul PSD tocmai în vremurile grele pricinuite de lupta dintre cleptocraţie şi protocoale.

Legat tot de acest subiect, la noi ca la nimeni: Dragnea a declanşat un referendum în pofida faptului că este condamnat definitiv pentru un altul.

3 comentarii la „Răsuflarea Moscovei peste inutilul referendum al familiei tradiţionale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.