Propaganda rusă impută românilor eşecul referendumului. La unison, mesageri ai PSD mustră alegătorii

Mihai Gheorghiu, liderul Coaliţiei pentru Familie (foto), cel care vrea să ne convingă şi de de faptul că e atins de mesianism, îl ceartă pe Liviu Dragnea, liderul PSD, pentru eşecul referendumului.

Deocamdată, Dragnea n-a tras încă pe nimeni de urechi fiindcă a avut o întâlnire cu nişte judecătorii, la ICCJ, care s-ar putea să-l condamne. În acest timp, propaganda rusă sare calul şi se răţoişte la poporul român, prin vocea Sputnik.

„Războiul hibrid” a fost pierdut de România – se confirmă dezastrul!, scria Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului.

BUCUREȘTI, 7 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Biroul Electoral Central a transmis noile date despre prezența la vot la Referendumul pentru familie(…) Este un caz care denotă starea gravă din România — în sensul că reacția în legătură cu Referendumul developează nu numai o neîncredere totală în suprastructura politică, dar și în Biserică și în presă. O stare de fapt care este rezultatul unor campanii susținute, bine gândite, pentru a crea acest rift între români și instituțiile fundamentale.

Sau, altfel spus, starea de colonie a României este confirmată chiar de către români, prin atitudinea lor. Astfel, după ce instituția fundamentală a democrației, Parlamentul, a devenit un reper al atacurilor și principalul subiect al denigrării, a venit și rândul principalei instituții a spiritualității românești, Biserica, să nu mai aibă nicio influență (citește credibilitate) în fața românilor.

„Războiul hibrid” despre care vorbesc mulți există — iar acum se dovedește că România l-a pierdut, asta pentru că nu a înțeles ce fel de „aliați” are...

Aşadar, dacă ne luam după Sputnik, războiul ăsta hibrid n-a fost declanşat de Rusia împotriva UE şi NATO, ci de UE şi NATO împotriva României. De multă vreme n-am mai citit asemenea aberaţie, care nici măcar nu are rost s-o comentez.

În rest, mai constat că Sputnik, vârf de lance al propagandei ruse în România, încercă să arunce o perdea de fum peste faptului că Moscova a fost implicată în declanşarea acestui referendum pentru familie, cu un diletantism pe care nu-l bănuiam. Spun asta pentru că argumentele invocate chiar frizează ridicolul.  Sincer, mă aşteptam la texte mai inteligente, nu îngâmfate, alterate de o propagandă rudimentară, precum cele din revista România Mare.

Citeşte şi:  Răsuflarea Moscovei peste inutilul referendum al familiei tradiţionale

Aşa că nu este exclus ca Moscova să schimbe „garnitura” Sputnik din România, care arată, din ce în ce mai des, că prostia e fascinată.

Răsfoid presa română şi străină

BOR vorbește, într-o primă reacție după ce referendumul pentru familia tradiţională, care nu a întrunit cvorumul pentru a fi validat, despre un „succes nedeplin”

Antena3, unul dintre principalii susținători mediatici ai referendumului, discută despre presupusa ”semnificație reală” a acestuia: independența față de UE

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, poreclit Mitralieră, se declară supărat pe poporul român pentru eşecul referendumului pentru familie, critică PSD şi Biserica, despre care a spus că ar fi trebuit să se implice mai mult.

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, un răsfăţat al propagandei ruse: Nu-i nimic, popor român, nu ieși la vot, dormi liniștit…

Cristian Tudor Popescu: Românii au demonstrat că nu sunt proşti şi că sunt omenoşi…

Presa internaţională: România întoarce spatele referendumului, o lovitură pentru guvern

Codrin Ştefănescu, PSD: Este un eşec al românilor şi al României…

Dan Barna, liderul USR: România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă pași înapoi

Coaliția pentru Familie, iniţiatoarea referendumului, acuză PSD de boicot… Adică, înţeleg eu, n-a ieşit la interval cu pungi de merinde şi găleaţi.

Grupul socialiştilor europeni, din care face parte PSD, aplaudă eşecul referendumului

Ludovic Orban, liderul PNL, intră într-un joc al formelor fără fond: Românii au refuzat confiscarea referendumului de către Liviu Dragnea

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: A fost un referendum inutil, în urma căruia am pierdut toți

Băsescu: Eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR/PSD nu poate controla votul popular

Asociaţia Accept, care militează pentru drepturile persoanlor LGBT: Prezenţa scăzută la referendum demonstrează că pe români îi preocupă protecția reală a familiei

Preşedintele CNCD: Acum, că s-a terminat referendumul, este timpul să spunem stop discursului de ură și manipulării…

Victor Ponta: PSD, PNL şi PMP vor deconta politic ticăloşia şi prostia liderilor egoiști

Mihai Chirica, primarul Iaşului: Rezultatul referendumului reflectă starea de spirit a poporului față de actuala clasă politică

3 comentarii la „Propaganda rusă impută românilor eşecul referendumului. La unison, mesageri ai PSD mustră alegătorii”

  1. sa ne gândim și sa analizam prezentul pt a pregăti viitorul.. .Bondhy.PTC.M.totuși sa nu dam nume,chiar nu va mai uitați în oglinda…Va comportați de parcă se termina oala cu resturi lăsate de voi..

  2. Se pare ca,ROMÂNIA e o insula ce se va inundă în ce limba mai scurt timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.