Propaganda rusă în România, iraţionalul şi perdeaua de fum peste adevăraţii vectori de influenţă

Un sondaj Avangarde arată faptul că o treime dintre români consideră că Rusia este cel mai mare adversar al intereselor noastre. Însă propaganda rusa, prin vocea Sputnik, care citează acelaşi sondaj, deturnează cercetarea şi spune: aproape jumătate dintre români cred că e nevoie de o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia, țară care ar trebui să fie principalul partener al României, în viziunea -atenţie! a 7% .

Asta pentru că Sputnik a extras din sondaj singura întrebare cu răspuns favorabil pentru Rusia, și anume cea referitoare la îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, la care 47% dintre români au răspuns: da.

Capitolul „vă rugăm să ne spuneţi cu care dintre următoarele ţări v-aţi dori să avem cele mai strânse relaţii”, este total ignorat de Sputnik. Iar asta pentru că SUA ocupă primul loc cu 37% dintre opţiuni, urmate de Germania cu 25%, Franţa cu 11%, China şi Rusia cu 9% şi Marea Britanie cu 7%.

Totodată, conform Avangarde, 53% dintre români cred că NATO ar trebui să îşi păstreze la fel ca acum prezenţa militară în ţara noastră, în vreme ce 33% vor o creştere a numărului de militari din partea Alianţei pe teritoriul naţional. Doar 14% dintre cei intervievaţi consideră că NATO ar trebui să îşi micşoreze numărul de militari din România.

 

 

 

Întrebarea de 1000 de puncte e de ce ruşii, cei care investesc atât de mult în propagandă, au în România o divizie – şi nu de azi, de ieri -, care răspândesc ştiri false cu o infantilitate, ca să mă exprim elegant, greu de înţeles. Iar prima întrebare o naşte şi pe a doua: Oare chiar trebuie să ne pregătim pentru iraţional?

Deocamdată însă rămân la părerea că nu-i vorba doar despre dezinformare, aşa ca o „karmă” acumulată. Cred că tot ceea ce se vede e doar o perdea de fum, iar adevăraţii vectori de influenţă ai Moscovei sunt ceva mai scumpi vederii noastre. Ultimul exemplu în acest sens ar fi referendumul pentru familie.

Citeşte şiRăsuflarea Moscovei peste inutilul referendum al familiei tradiţionale 

Propaganda rusă impută românilor eşecul referendumului. La unison, mesageri ai PSD mustră alegătorii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.