Reţeaua Voicu – şantajul cu dosare

Senatorul PSD Cătălin Voicu a pronunţat o frază cheie, în discuţia telefonică purtată cu Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei, interceptată de serviciile de informaţii şi publicată în presă: “Câte o hârtie din trecutul fiecăruia, i-am ţinut în loc şi i-am făcut fideli. Şi unii dintre ei, chiar dacă-s ofiţeri SRI, mai erau pe state şi SIE”.

Unul din personajele “fidelizate” de Voicu este judecătorul Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (foto). Piesă forte în ansamblul de relaţii al reţelei, prin intermediul căruia se cumpărau sentinţe favorabile unor clienţi cu probleme, de genul Margaretei Costea, soacra lui Mircea Geoană, Costel Căşuneanu supranumit Regele asfaltului sau antreprenorul Marius Locic, patronului trustului de presă “Atac”. Sursele noastre susţin că judecătorul Florin Costiniu a fost informator al Direcţiei VI Juridică a fostei Securităţi. La Revoluţia din decembrie 1989, arhiva s-a aflat la sediul Direcţiei Securităţii Municipiului Bucureşti (DSMB) şi a fost preluată de de fosta UM 0215, înfiinţată pe scheletul DSMB. În timp, UM 0215 s-a tranformat în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne (DGIPI). Câtă vreme Cătălin Voicu controla DGIPI prin diverşi ofiţeri, se presupune că dosarul de informator al judecătorului Costiniu i-ar fi parvenit senatorului.

În cazul lui Florin Costiniu, principiul “hârtiei din trecutul fiecăruia” a funcţionat perfect, astfel încât judecătorul de la ÎCCJ a devenit una dintre piesele de bază ale Reţelei Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.