Vizionarul preşedinte Traian Băsescu

Luni, preşedintele nostru a anunţat naţiunea: „Am avut 1,7 în primul trimestru, am avut 1,4 în al doilea, avem 4,4 în al treilea şi să sperăm că vom avea 2,5 în al patrulea. Asta ne-ar permite să închidem anul cu o creştere economică de peste 2%. În practică, pentru că cifra asta şi cele din trimestrul I şi II nu sunt în teorie, sunt practice, în condiţiile în care am avut un consum scăzut. Avem creşterile aşa: construcţiile 7,2%, agricultura, creştere medie 25%, industria 5,5%, turismul, creştere 17%”.
Surpriză, însă. De proporţii. Abia marţi, Institutul Naţional de Statistică  a oferit datele semnal privind PIB-ul din trimestrul al treilea, care a crescut cu 4,4% comparativ cu perioada similară din 2010. Datele anunţate anterior indică o creştere de 1,7% în primul trimestru şi 1,4% în trimestrul al doilea, exact cum spunea, luni, Traian Băsescu la TVR. Paradoxal, preşedintele respectivului institut se jură că nimeni n-a avut acces la informaţii până marţi. Iar vicepreşedintele Cristian Nicolae Stănică chiar declară senin pentru Mediafax: „Noi diseminăm datele pe la 8:30. Nici o persoană din afara INS nu poate afla. Din punctul meu de vedere, nu se anunţă (…) O fi vreo estimare a domniei sale (…) Chiar nu pot să vă spun de unde, mă depăşeşte. Nu cred că e de la noi, n-are cum”.  Ca să vezi ce vizionar este preşedintele nostru.
Toată tărăşenia asta mă face să spun că-s multe metehne care se pot pune în calea deliberării înţelepte a unui conducător, fie el chiar şi unul iubit, iar, cu siguranţă, una dintre acestea este graba. Pripeala doar de dragul pripelii, ca şi mânia, nu aduce niciodată nimic bun.

6 comentarii la „Vizionarul preşedinte Traian Băsescu”

 1. E. S. domnul TRAIAN BASESCU momentan este cel mai PUTIN iubit conducator ,in acest sens faptul ca se situeaza dupa sinistrul Ceausescu dupa 2 decenii de la sfarsitul acestuia , spune T O T U L. Despre vizionarismul actualului ales prin fraudare masiva si ordinara,pozitia Romaniei situata dupa tari ca Botswana s-au Guinea-Bissau deasemenea este explicabil INTEGRAL si DEFINITIV. Mentinerea acestui IMPOSTOR in cea mai inalta functie in stat ,PRABUSESTE ROMANIA !

 2. Daca „fiecare popor isi merita conducatorii”, corect ar fi ca, in logica aforismului de mai sus, si reciproca sa se bucure de aceeasi valoare de cunoastere. Adica…”fiecare presedinte isi merita poporul”.
  Frumos, nu?
  🙂
  Cu alte cuvinte, domnule Traian BASESCU, poporul va merita cel putin la fel de mult precum il meritati si dvs.
  Trebuie sa va asumati aceasta stare de fapt!
  🙂

 3. Legea de organizare si functionare a statisticii oficiale din Romania stabileste, la articolul 32, alin. 1, ca „datele statistice oficiale produse de Institutul National de Statistica si de ceilalti producatori de statistici oficiale reprezinta un bun national de interes public si sunt accesibile, in conditii de egalitate sub aspectul volumului si al calitatii datelor si de simultaneitate a diseminarii acestora, tuturor utilizatorilor”.

  Alineatul 4 al aceluiasi articol prevede ca „difuzarea datelor statistice oficiale inainte de termenul de diseminare stabilit, precum si tratamentul preferential acordat utilizatorilor de catre orice persoana din sistemul statisticii oficiale constituie incalcari ale sarcinilor de serviciu si atrag raspunderea disciplinara a persoanelor care se fac vinovate de aceste fapte”.

  Disciplina to’arsi!

 4. Base s-a referit cred ,la cifrele de afaceri ale clanului pe care il patroneaza si al celorlalti acoliti portocalii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.