Sergiu Nicolaescu, hărţuirea cadavrului şi incinerarea

De câte ori moare un artist român cu mare trecere în rândul maselor largi  – acum mă refer la Sergiu Nicolaescu -, începe operaţiunea tv de hărţuire a cadavrului.

Aşadar, doar un exemplu, pe micile ecrane se perindă tot felul de cretini, majoritatea alteraţi de filozofie, care lansează dezbateri de-a dreptul ridicole: „Să-l ardem ori să-l îngropăm pe regizor?”. N-are nici cea mai mică importanţă că ultima dorinţă a lui Nicolaescu, confirmată de către membrii familiei sale, a fost să fie incinerat.

Nu sunt un fan al celui tocmai decedat. Dimpotrivă. Însă-i greu de a ignora spectacolul grotesc de la căpătâiul mortului. Drept dovadă,  imediat după moartea lui Nicolaescu a apărut, de nicăieri, precum într-o telenovelă de două parale, şi un fiu nelegitim. Fireşte, la rândul său, moştenitorul, despre care nu ştia nimeni până acum, se opune incinerării, dar din alte motive  – ca să nu se şteargă dovezile paternităţii.

Captivat de întorsătură, aştept, din oră în oră, să se dezvăluie şi că presupusul fiu al regizorului este, de fapt, frate cu Dana, tânăra soţie a lui Nicolaescu (de 36 de ani), care ar mai fi avut o soră geamănă, moartă la naştere. În realitate însă – lovitură de teatru! – geamăna n-a murit fiindcă a fost salvată de către portarul maternităţii. Lovit de amnezia bătrâneţii, cel din urmă nu-şi aminteşte mai nimic.

N-are însă prea multă impotanţă:  precis va ieşi la iveală faptul că fiul lui Nicolaescu a fost îndrăgostit lulea de presupusa soră geamănă a Danei, care l-a părăsit atunci când, intrând în posesia averii ei, ascunse iniţial de soacra portarului maternităţii, a devenit bogată. Nici aici nu-i finalul. Chiar grădinarul de la casa  de vacanţă a regizorului va lămurit toată povestea într-un document bine ascuns momentan, pe care, dacă mai avem zile, îl vom citi după moartea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.